Samsun Teknopark Şubat 2020 Haber Bülteni

Ekleme Tarihi 27.02.2020

Samsun Teknopark Şubat 2020 Haber Bülteni

OMÜ-TTO’dan SBAG Eğitimi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Sağlık Bilimleri Alanında ARDB Projeleri hakkında bilgilendirme eğitimi gerçekleştirdi.

Tıp Fakültesi Pembe Salon’da gerçekleştirilen eğitimi TÜBİTAK SBAG Koordinatörü Doç. Dr. Nazife Selcan Türker gerçekleştirdi. TÜBİTAK ARDEB Programları hakkında genel bilgilendirme yapılmasının ardından Sağlık Bilimleri özelinde bilgilendirme yapıldı.  Eğitim soru cevapla sonlandırıldı.

Teknoloji yatırımcıları Samsun’da!

Türkiye’nin önemli melek yatırım ağlarının temsilcileri, Samsun Teknopark, OMÜ-TTO ve OKA iş birliğiyle Samsun’da Yeni Nesil Yatırımcılığı anlattı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panel yoğun katılımla gerçekleştirildi. OMü Rektör Yardımcısı ve Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuran’ın açılış konuşmasıyla başlayan panelde melek yatırımcılık nedir, yatırım neden ve nasıl yapılmalı, yatırımın önemi, yatırım bulmanın yolları, teknoloji trendleri ve yatırımları gibi konuların konuşulduğu panele StartUp Fon Temsilcileri Gülsüm Çıracı ve Gamze Can, Diffussion Capital Partners Temsilcisi Alper Karagöz, Keiretsu Forum Türkiye Temsilcisi Hulusi Berik ve Kültepe Yatırım Temsilcisi İbrahim Ulukaya panelist olarak katıldı. Aynı zamanda panele katılan iş adamlarına nasıl yatırımcı olunacağı konusunda da bilgi aktaran panelistler ardından soruları cevaplandırdılar.

Panelin ardından Samsun Teknopark Girişimcileri sunum yaparak projelerini anlattılar. Proje sunumlarının ardından panelistlere teşekkür plaketleri takdim edildi.

Etkinliğe Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak, OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, KOSGEB Müdürü Nebahat Livaoğlu, OMü-TTO Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mortaş, Samsun Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Osman Özkoç, sanayi kuruluşlarının temsilcileri, girişimciler, akademisyen ve öğrenciler katılım sağladı.

Turizm Fakültesi’nde FSMH Eğitimi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, FSMH Birimi OMÜ Turizm Fakültesi Yenilikçilik ve Girişimcilik dersi kapsamında öğrencilere FSMH Temel Eğitimi gerçekleştirdi.

Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Uzmanı Öğr. Gör. Çağla Koyuncu’nun gerçekleştirdiği eğitimde öğrencilere buluş nedir, patent nedir ve nasıl korunur, patentlenebilirlik kriterleri nelerdir, patent ve faydalı model arasındaki farklar nelerdir gibi soruları cevaplandırdı. Öğrencilerin patent konusundaki merak ettiği soruları da cevaplayarak eğitim sonlandırıldı. 

Uygulamalı Patent Araştırma Eğitimleri OMÜ-TTO’da başladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Uygulamalı Patent Araştırması Eğitimleri’nin ilkini gerçekleştirdi.

Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Birimi gerçekleştirdiği eğitimde buluş, Patent, patentlenebilirlik kriterleri, patent sınıfları, anahtar kelime belirleme yöntemleri anlatılarak Türkpatent, Espacenet ve Google Patent Advanced veri tabanları üzerinden patent araştırma anlatımı ve uygulamaları yapılmıştır.

Gruplar halinde gerçekleştirilen eğitimler periyodik olarak devam edecektir. Eğitimlere katılmak için tto.samsunteknopark.com veya TTO Sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

OMÜ TTO'dan farklı endüstriler farklı iş birliği olasılıkları

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Üniversite Sanayi İş Birliği ziyaretleri kapsamında Kavak Çimento Fabrikası’nı ziyaret etti.

Özellikle çimento sektöründe yeni ürün ve üretim iyileştirme, maliyet azaltıcı teknik tedbirler ve Avrupa Birliği programlarına yönelik bilgilendirmeler gerçekleştirildi. Sektör olarak  iş birliği olasılıklarının yeni yeni yoğunlaştığının altı çizilmiş ve bundan sonraki ihtiyaçlara göre çalışmalar yapılabileceği üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Malzeme ve Makine Mühendisliği açısından üniversite ile birlikte çalışılabilecek alanlar üzerinde durulmuştur.

Ziyarete katılan OMÜ Makine Mühendisliği Öğr. Üyesi Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, Malzeme Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Sinem Çevik, Malzeme Mühendisliği Arş. Gör. Tuğba Işıtan ve OMÜ-TTO Üniversite Sanayi İş Birliği Uzmanı Yaman Şeker’e KAVÇİM Genel Müdürü Aydın Kaya ve Kalite Kontrol Müdürü Muammer Demirel eşlik etti.

OMÜ-TTO’dan Botafarma’ya ÜSİ ziyareti

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Üniversite Sanayi İş Birliği ziyaretleri kapsamında Botafarma Sağlık Ürünleri firmasına ziyaret gerçekleştirdi.

Doğal ve sağlıklı yaşam ürünleri üreten firma üniversite-sanayi iş birliği projeleri açısından ziyaret edilmiş, OMÜ Üniversitemiz Ziraat Fakültesi ve diğer farklı multidisipliner çalışmaların gerçekleştirilme olasılıkları üzerinde durulmuş ve olası iş birliklerinde deneysel ve uygulayıcı firma çözüm ortağı olarak yer alabileceğini belirtmiştir.

Ziyarete OMÜ Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Ergin Öztürk ve OMÜ-TTO Üniversite Sanayi İş Birliği Uzmanı Yaman Şeker katıldı.

Samsun Teknopark 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

Samsun Teknopark 2019 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı 29 Şubat Cumartesi günü şirket merkezinde gerçekleştirdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’in de katıldığı genel kurul toplantısı, Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuran’ın konuşmasıyla başladı. Samsun Teknopark’ın gerçekleştirdiği faaliyet ve gösterdiği başarılardan bahseden Kuran, ‘Her sene teknoparkların performansları, yaptığı Ar-Ge, Kuluçka, Teknoloji Transferi gibi faaliyetlerle değerlendirilmektedir ve bu değerlendirme sonucunda 2018 yılı verilerine göre Samsun Teknopark, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 2019 yılı Kasım ayında düzenlenen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kategorisi’nde birincilik ödülüne layık görülmüştür’ dedi.

‘Yeni dönemin, şehrimizdeki kamu, üniversite ve sanayi iş birliğinin güçlenerek artacağı ve geleceğe giden yolda bilim, teknoloji ve inovasyon ile dolu emin adımların atılacağı bir dönem olması dileklerimle’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

48 saat oyun geliştirdiler

Samsun Teknopark, tüm dünyada aynı anda gerçekleştirilen Global Game Jam etkinliğine bu yılda Karadeniz Bölgesi’nde ev sahipliği yapan tek kurum oldu.

Oyun geliştiriciler 48 saat boyunca Global Game Jam tarafından kendilerine belirtilen tema çerçevesinde oyunlar geliştirdiler. Eğitimlerle başlayan etkinlikte Muhammed Emin Ayar ve Sabri Ayeş oyun ve yapay zeka konularında eğitimlerini gerçekleştirdiler. Ardından Global Game Jam tarafından açıklanan tema ile birlikte geliştiriciler ekiplerini kurarak fikirlerini oluşturdular ve oyunlarını geliştirmeye başladılar. 48 saatin sonunda oyunlarını sisteme yükleyen geliştiriciler ardından oyun sunumlarına geçtiler.

Etkinlikte geliştiricilere yönlendirdiğimiz sorularda Samsun Teknopark’ta bulunmaktan ve GGJ’ye Samsun’da katılmaktan dolayı mutlu olduklarını, imkanların yeterli olduğunun ve her geçen yıl imkanların olumlu yönde geliştiğini dile getirdiler. İki senedir GGJ etkinliğine yemek sponsoru olan Crakers Pizza’nın yemeklerinden de memnun olduklarını belirten geliştiriciler, gelecek sene GGJ’ye Samsun Teknopark’ta katılmak istediklerini söylediler.

Etkinliğe bir önceki yıla göre katılımın arttığını ve nitelikli oyun geliştiricilerin katıldığını belirten etkinlik organizatörü Özge Sağlam, ‘GGJ’ye Karadeniz Bölgesi’nde ev sahipliği yapan tek kurumuz. Bu hem Samsun Teknopark  hem de bölgemiz için önemli bir avantaj. Şehir dışından katılım sağlayan oyun geliştiricilerle birlikte bu sene katılımcı sayımız arttı ve aynı zamanda nitelikli geliştiricilerin katılması oyunların kalitesini de artırdı’ dedi.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak, ‘Samsun Teknopark olarak ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz. Biz etkinliklerin gereklerini yerine getirerek ve şartları her yıl iyileştirerek bu tarz etkinliklere ev sahipliği yapıyoruz. Gelecek yıllarda da bu alışkanlığımızı sürdürmeyi hedefliyoruz’ dedi.

İlgili Görseller