Yıldız Teknopark Nisan 2019 Haber Bülteni

Ekleme Tarihi 30.04.2019

TÜRKİYE’NİN YILDIZLI PROJELERİ BELLİ OLDU

Yıldız Teknopark, Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi ve Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü iş birliği ile düzenlenen 11’inci Yıldızlı Projeler Yarışması’nın kazananları belli oldu. ‘Fikrini geleceğe taşı’ sloganı ile düzenlenen yarışmaya 500’e yakın projenin başvurdu, iki kategoride altı proje ödüle layık görüldü.Yarışma başladığından bugüne 11 yılda 44 üniversiteden 2.500 proje yarıştı.

Proje sunumlarının ardından ödüle layık görülen girişimler şu şekilde sıralandı:

Startup kategorisinde Gugagon adlı girişimiyle Önder Güzel birinci olurken, Teşhis ve Tedavi Amaçlı Zeki Robotik Rehabilitasyon Sistemi ile Mehmet Emin Aktan ikinci, Phototherma Hybrid Solar Panel ile Erhan Demircioğlu da üçüncü oldu.

Öğrenci kategorisinde ise Atık Kauçuklardan Enerji Depolama Sistemleri ile Uyumlu Aktif Karbon Geliştirilmesi ile Erdem Mutlu birinciSesle Oynanan Oyun girişimiyle İrem Kömürcü ikinci, Dişçilik Sektöründe Yerli Medikal Teknoloji Üretim ile Mustafa Doğan üçüncü oldu.

Dereceye giren proje sahiplerinden birinciye 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 2.500 TL verilirken, Türkiye’nin en büyük kuluçka merkezi olan Yıldız Kuluçka Merkezi’nde özel ofis, Yıldız Prototip Atölyesini kullanım hakkı, mentorluk ve sponsor özel ödülleri gibi farklı ödüller de verildi.

Sigorta Teknolojilerinin Devleri  Global Insurtech Summit´te Buluştu

Türkiye’nin ilk Uluslararası Sigorta Teknolojileri Zirvesi, Insurtech HUB, Euroevents ve Yıldız Teknopark ortaklığında İstanbul’da gerçekleştirildi.

Yıldız Teknopark iş birliği ile düzenlenen zirveye, 40'tan fazla ülkeden sigorta ve teknoloji alanlarında 30'dan fazla konuşmacı ve 70’ten fazla kurumsal katılımcı ile 200'ü aşkın temsilci katıldı. Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinin üst düzey yöneticilerini buluşturan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Insurtech HUB İstanbul Genel Müdürü Andrew Warburton, insurtech alanında Türkiye ile yurtdışı arasında bir köprü kurmayı amaçladıklarının altını çizdi.

Zirvede söz alan Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci ise İstanbul’un stratejik konumuna dikkat çekerek şehrin dinamik, hızlı büyüyen ve yüksek potansiyele sahip bir girişimcilik ekosistemine sahip olduğunu söyledi. İstanbul’daki girişimcilik ekosistemine ilişkin veriler de paylaşan İnci, “2009 yılından bu yana girişimcilere verilen teşviklerin tutarı 25 milyar dolara ulaşırken, verilen teşvik sertifikalarının sayısı 3 bin 700’e yaklaştı. Teşviklerden yararlanan firmaların sağladığı istihdam ise 153 binden fazla. İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı firma sayısı 378 binin üzerinde. Türkiye’deki yabancı ortaklı şirket sayısı ise yaklaşık 33 bin seviyesinde” dedi.

MEB, YTÜ, Yıldız Teknopark ve Uyumsoft teknolojik zekaya sahip gençler yetiştirmek için işbirliği yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Yıldız Teknopark ve Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Bu işbirliği kapsamında, liseli gençler, kod yazmadan robot yapımına kadar birçok konuda akademisyenlerden ve iş dünyasındaki tecrübeli isimlerden eğitim alacak.

Teknopark’taki kuluçka firmaları dahil bütün firmalar ile yönetim olarak iç içe olduklarını ifade eden Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner,  “Yazılım, donanım, enerji, savunma sanayi, kimya, ilaç, elektronik gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren 430 firmada 7 bin 500’ün  üzerindeki Ar-Ge personeline ev sahipliği yapıyoruz. Yönetim olarak, teknoparkımızdaki firmalar Teknoloji Transfer Ofisimiz vasıtasıyla üniversite-sanayi işbirliğini gerçekleştriyoruz. . Bugünün ve geleceğin dünyasında, kuracağımız ekosistemler ne kadar nitelikli olursa, bizler de ülke olarak, şirketler olarak o kadar güçlü oluruz. Gençlerimizi, geleceğe hazırlamak için kamu ve özel sektör kurumlarıyla her alanda işbirliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Çocukların teknolojik zekalarının eğitim hayatları boyunca canlı tutulması önemli

Gençlerin dijital becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yıldız Teknopark’ında yürütülecek programın hedefleri arasında:  

  • Yeni yetişen gençlerin, teknolojik imkanlar ve değişime hızlı ayak uydurabilmelerinin sağlanması;
  • Gençlerin, kendi yeteneklerini ürün ve sistemlere dönüştürmesine destek verilmesi;
  • İleri düzeyde yüksek teknolojik zekaya sahip ve potansiyel yetenek deposu olan gençlerin yeteneklerinin körelmesinin önlenmesi;
  • Gençlerin sahip oldukları yetenekler ile değişim ve dönüşümün bulundukları alanlarda en etkili şekilde yaşanmasına destek verilmesi;
  • Dijital becerilerin geliştirilmesine yönelik içerikler üretebilecek öğrenciler yetiştirilmesi yer alıyor.

 

 

 

İlgili Görseller