Samsun Teknopark Mayıs 2020 Haber Bülteni

Ekleme Tarihi 31.05.2020

Samsun Teknopark Mayıs 2020 Haber Bülteni

Hezarfen Samsun Dijital Projesi’nin açılış toplantısı uzaktan bağlantıyla gerçekleştirildi

Türk Patent ve Marka Kurumu ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliğinde, uzaktan erişim ile Samsun’daki KOBİ’lere uygulanacak olan “Hezarfen Samsun Dijital Projesi” açılışı yapıldı.

Covid-19 salgını sebebiyle video konferans yöntemiyle düzenlenen açılış,  TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç'in katılımlarıyla gerçekleşti.

Salgın sebebiyle kurum projelerini dijital ortama taşıdıklarını belirten Asan, Hezarfen Projesinin dijital ortamda ilk kez Samsun’da medikal sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere yönelik uygulanacağını söyledi.

Hezarfen Samsun Dijital Projesi ile KOBİ'leri sınai mülkiyet konusunda bilinçlendirerek inovasyon kapasitelerini geliştirmeyi amaçladıklarını dile getiren ASAN, proje kapsamında Samsun Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren 10 KOBİ’yi sınai mülkiyet hakları konusunda bilgilendireceklerini söyledi.

Asan, "İlk etapta KOBİ'lerimizin mevcut durumunu tespit edeceğiz, var olan salgın koşulları sebebiyle firma temsilcisi ile Kurum uzmanlarımız uzaktan erişim ile danışmanlık hizmeti verecek. Sonrasında da verdiğimiz danışmanlık hizmetinin etkilerini takip edeceğiz." dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi TÜRKPATENT Bilgi ve Dokümantasyon Birimi olarak toplumda sınai mülkiyet haklarına yönelik farkındalığın artması adına gayret içerisinde olduklarını belirten Rektör Sait Bilgiç, Bilgi ve dokümantasyon birim temsilcilerimizin alanla ilgili uzmanlık seviyelerini önemsiyor, gelişimleri için her türlü katkıyı sağlıyoruz. Toplumun bilgi ve becerisinin artması için sınai mülkiyet haklarına yönelik eğitim ve etkinlikler düzenleyerek, bölge içinden ve dışından gelen bütün destek taleplerine olumlu yaklaşıyoruz’ dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’te yaptığı konuşmada projenin önemini dile getirdiği konuşmasını, ‘TÜRKPATENT’le güçlü bir işbirliği içerisindeyiz. Düzenlediğimiz eğitim ve etkinliklerde ihtiyaç duyduğumuz durumlarda kurumunuzdan destek alıyoruz.  Yine bir işbirliğiyle gerçekleştireceğimiz Hezarfen Samsun Digital projesinin Samsun ekosistemine katkı sağlamasını diliyorum. Samsun firma yetkililerimize üniversite olarak bu anlamda onlara her zaman destek vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ diyerek sonlandırdı.

OMÜ’DE COVİD-19 SÜRECİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde Covid-19 sürecinde yaşananları, önlemleri ve yapılması gerekenleri Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak moderatörlüğünde OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuran anlattı.

Yaklaşık bir saat süren canlı yayında öğrencilerin merak ettikleri sorular cevaplandırılarak, sürecin nasıl yürütüldüğü anlatıldı.

Tasarım Odaklı Düşünme

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Üniversite Sanayi İşbirliği Uzmanı Şafak Esra Aslan’ın canlı yayın konuğu Tasarımcı Beril Karabulut oldu.

Tasarım Odaklı Düşünme konulu canlı yayında Karabulut, tasarım odaklı düşünmenin önemini, tasarım odaklı düşünme şekillerini ve bu düşünme biçiminin kazandırdıklarını aktardı. Yaklaşık bir saat süren programın sonunda izleyicilerin soruları cevaplandırıldı.

Pandemi Günlerinde Gıda Güvenliği

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Patent Uzmanı Çağla Koyuncu’nun canlı yayın konuğu OMÜ Gıda Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Evren oldu.

Pandemi Günlerinde Gıda Güvenliği konulu canlı yayında gıda güvenliği, virüslerle gıdalar arasındaki bağlantı, mucize gıdalar var mı gibi sorulara cevap arandı. İzleyicilerin soruları cevaplandırılarak yayın sonlandırıldı.

Bir Arada Çalışmak-Multidisipliner Akademik Girişimcilik

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Şirketleşme ve Girişimcilik Uzmanı Rabia Akçatemiz’in konukları Dr. Öğr. Üyesi İsmail İşeri ve Öğr. Gör. Sema Gül Türk oldu.

Akademik girişimcilik noktasında bir çok başarıya imza atan akademisyenlerimizden akademik girişimciliği ve multidisipliner çalışmaları dinledik. Bir arada çalışmanın olumlu yönlerini, akademisyenlerin neden girişimci olduklarını ve olmaları gerektiğini dinledik.

Covid-19 Pandemisinde Güncel Durum

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Patent Uzmanı Ecem Alan Kevseroğlu’nun canlı yayın konuğu OMÜ Tıp Fakültesi Öğr. Üyeleri Prof. Dr. Esra Tanyel ve Doç. Dr. Aydın Deveci oldu.

Covid-19 Pandemisinde Güncel Durum konulu canlı yayında, virüs konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar, güncel durum ve sayılar, sosyal mesafenin önemi ve maske kullanımında önemli noktalar anlatıldı. Program sorular cevaplandırılarak sonlandırıldı.

Covid-19 ile Sektörünüzde Nasıl Fark Yaratabilirsiniz?

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ÜSİ Uzmanı Yaman Şeker’in konuğu Danışman Birden Tuluğ Siyahi oldu.

Covid-19 ile sektörünüzde nasıl fark yaratabilirsiniz konulu canlı yayında virüsün dünya ve Türkiye ekonomisinde hangi sektörleri etkiledi, kriz fırsat yarattı mı, kısa, orta ve uzun vadede nasıl planlamalar yapılmalı gibi sorular cevaplandırıldı. Program izleyicilerin sorularını cevapladıktan sonra sonlandırıldı.

Dijital Reklamcılık

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Kurumsal İletişim Uzmanı Ergün Alver’in konuğu OMÜ İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mevlüde Nur Erdem oldu.

Dijital Reklamcılık konulu canlı yayında, dijital reklamcılık nedir, dijital reklam yatırımları nelerdir, en çok kullanılan ve tercih edilen dijital reklam uygulamaları hangileridir gibi sorular cevaplandırıldı.

İlgili Görseller