Samsun Teknopark Mart 2020 Haber Bülteni
Added Date 31.03.2020
Samsun Teknopark Mart 2020 Haber Bülteni
Türkiye’nin en büyük teknoloji haber sitesi Samsun Teknopark’ta
Samsun Teknopark Girişimim ve Ben Zirvesi’nin konuğu Türkiye’nin en büyük teknoloji haber sitesi shiftdelete.net’in kurucusu Hakkı Alkan oldu.
Samsun Teknopark Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen zirve Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak’ın konuşmasıyla başladı. Katılımcılara ve konuğa teşekkür eden Çolak, ardından sahneyi Hakkı Alkan’a bıraktı.
Alkan girişimini nasıl kurduğunu, hangi süreçlerden sonra shiftdelete.net’in ortaya çıktığını, bu süreçte ailesinin ve arkadaşlarının tepkilerini, girişimi kurduktan sonraki süreçlerde neler yaşandığını ve nelerin etkili olduğunu anlattı. Girişimcilere tavsiyelerde bulunarak dikkat etmeleri ve önem verilmesi gereken noktaları anlattı.
Katılımcıların sorularını yanıtlayan Hakkı Alkan, girişiminin kırılma noktalarını ve hangi evreden sonra ivme kat ettiğini anlatarak, ‘Her girişimde belirli kırılma noktaları olur. İnandığınız girişiminiz için emek göstermek ve bir şeyler üretmeniz sizi bir adım daha öteye taşıyacaktır’ dedi. Öğrencilerin yıllarını verimli geçirmeleri gerektiğini belirten Alkan, ‘Üniversitede 4 yıl geçiriyorsunuz. 4 yıl boyunca bir projenin içinde görev almış olmanız çok önemli. Sadece üniversiteyi bitirmek bir şeyler için yeterli değil artık. Üniversite hayatınızı oldukça verimli geçirmiş olmanız gerekiyor’ diyerek sözlerini sonlandırdı.
Etkinliğin ardından katılımcılarla birebir sohbetler gerçekleştiren Alkan, fotoğraf isteklerini geri çevirmedi.
Uygulamalı Patent Araştırma Eğitimi ikinci eğitimle devam etti
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Uygulamalı Patent Araştırması Eğitimleri’nin ilkini gerçekleştirdi.
Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Birimi gerçekleştirdiği eğitimde buluş, Patent, patentlenebilirlik kriterleri, patent sınıfları, anahtar kelime belirleme yöntemleri anlatılarak Türkpatent, Espacenet ve Google Patent Advanced veri tabanları üzerinden patent araştırma anlatımı ve uygulamaları yapılmıştır.
OMÜ-TTO projelerde gençlerin yanındaydı
OMÜ Teknoloji Transfer Ofisinin (TTO) de destek verdiği 8 projeden 7’si, “TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye uygun görüldü.
Bilim ve teknoloji alanında yenilikçi, yönlendirici, katılımcı ve paylaşımcı bir vizyonla Türkiye’nin öncü kurumlarından biri olan TÜBİTAK, üniversiteli gençlerin; yeni bilgi ve teknolojilerin üretilmesi, ufuk açıcı bilimsel yorumların yapılması ve teknolojik problemlerin çözümüne ilişkin yenilikçi projelerine destek sunuyor.
Destek almaya değer görülen OMÜ’lü öğrenciler ve danışman akademisyenler ise şu isimlerden oluşuyor:
Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Musa Kavas’ın danışmanlığında Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü 3. sınıf lisans öğrencilerinden Gamze Nur Atıl ve Sedef Avcı
Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Uğur Şen’in danışmanlığında Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü 3. sınıf lisans öğrencilerinden Nisa Nur Yılmaz, Rabia Hande Melek, Goncagül Ekiz ve İrfan Can Altın
Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülfem Bakan’ın danışmanlığında Çevre Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Enes Yiğit
Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sezen Ocak Yetişkin danışmalığında Zootekni Bölümü 3. sınıf lisans öğrencilerinden Büşra Akça ve Hüseyin Mert Yüksel
Danışman akademisyenler, projeleriyle Üniversitelerini gururlandıran öğrencileri kutlarken, bu tür projelerin artması ve özendirici olması temennisinde bulundular.
OMÜ-TTO’dan Ünye Bentonit’e ziyaret
Ordu ili Ünye ilçesinde faaliyet gösteren ve beyaz bentonit üretimi gerçekleştiren firmaya ÜSİ ziyareti gerçekleştirilmiştir.
Madencilik sektöründe önde gelen firmalar içerisinde yenilikçi ürün üretimi ve Ar-Ge konusunda çalışmalar yapan Ünye Bentonit özellikle sağlık alanında kendi tescilli markaları olan Medikil ve kanser tedavisinde destek ürünü olarak da Curcumin-bentonit ürünü üretmektedir. Yapılan ziyarette multidisipliner şekilde, özellikle gıda, ziraat toprak ıslahı ve dahili tıp alanında üniversitemiz ile ortak çalışmalar ve projeler yapılabileceğinin altı çizilmiştir.
Uygulamalı Patent Araştırma Eğitimleri devam ediyor
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Uygulamalı Patent Araştırması Eğitimleri’nin üçüncüsünü gerçekleştirdi.
Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Birimi gerçekleştirdiği eğitimde buluş, Patent, patentlenebilirlik kriterleri, patent sınıfları, anahtar kelime belirleme yöntemleri anlatılarak Türkpatent, Espacenet ve Google Patent Advanced veri tabanları üzerinden patent araştırma anlatımı ve uygulamaları yapılmıştır.
Gruplar halinde gerçekleştirilen eğitimler periyodik olarak devam edecektir. Eğitimlere katılmak için tto.samsunteknopark.com veya TTO Sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.