İTÜ ARI Teknokent
İTÜ ARI Teknokent, Türkiye'nin Ar-Ge ve inovasyona dayalı teknolojik altyapısını güçlendirme vizyonu ile her başarıyı daha büyük bir başarıya dönüştürme hedefiyle inşa edilmiştir.
İTÜ ARI Teknokent; İTÜ ve İTÜNOVA TTO kurumları ile İTÜ Çekirdek ve ITU GATE programlarının tümünden oluşan sinerji sayesinde sürdürülebilir büyümeyi hedeflemekte; yüksek katma değere dayalı teknolojik kalkınma yolunda, üniversite-sanayi işbirliğinin etkileyici birlikteliğine örnek teşkil etmektedir.
Üniversite-sanayi işbirliği girişiminin ilk adımı olarak 2002 yılında kurulan İTÜ ARI Teknokent bugün, İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde toplam 100 bin metrekarelik kapalı alan içinde yer alan 8 binası, globalde ise İTÜ ARI Teknokent Chicago ofisi ile faaliyet göstermektedir. 167 teknoloji şirketi, 5400 çalışanı ile 148’i patentli 2000’i aşkın projenin hayata geçirildiği İTÜ ARI Teknokent, Türkiye’de teknoloji, inovasyon ve girişimciliğin odağında yer almaktadır.
İTU ARI Teknokent, Performans Değerlendirme Sistemi ile bünyesinde yer alan firmaların potansiyellerini en üst seviyede gerçekleştirmelerine olanak tanıyarak onları daha rekabetçi kılacak bir dizi yeni yönetmeliği de 2014 yılı itibarıyla hayata geçirmiştir. Böylelikle belli kriterlere göre değerlendirilen İTÜ ARI Teknokent firmaları kendilerini daha iyi değerlendirme imkanına kavuşarak daha üstün bir performans ortaya koyma fırsatı yakalamaktadır.
İTÜ’nün akademik birimleri, insan kaynağı, gelişmiş alt ve üst yapı olanakları İTÜ ARI Teknokent’te faaliyet gösteren şirketlerin kullanımına sunulmaktadır. Farklı ihtiyaçlara yönelik danışmanlık hizmetleri verilmesi, özel laboratuvar ekipmanlarının İTÜ ARI Teknokent şirketlerinin kullanımına sunulması, İTÜ’nün üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde gerçekleştirdiği çalışmalar arasında bulunmaktadır.
İTÜ ARI Teknokent, firmaların gelişimlerini desteklemek, rekabet edebilirliklerini artırmak ve sosyal gereksinimlerini tamamlamak amacıyla ulusal ve uluslararası projeler ile birlikte daha güçlü, daha başarılı, daha yenilikçi ve daha rekabetçi bir teknokent modeli oluşmaktadır.
İletişim Bilgileri