Samsun Teknopark Haziran 2019 Haber Bülteni

Added Date 28.06.2019

n11.com’un CEO’su Won Yong Jo Samsun ‘da

Samsun Teknopark, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve n11.com’un iş birliği ile gerçekleştirilen ‘Türkiye’de KOBİ’lerin Dijital Dönüşümü ve E-İhracat Fırsatları’ bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen seminere n11.com’un CEO’su Won Yong Jo’nun yanı sıra Samsun Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Osman Özkoç, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ümit Ayla, Robotik ve Kodlama Koordinatörü Özge Sağlam, Şirketleşme ve Girişimcilik Uzmanı Rabia Akçatemiz katıldı. 

Seminerde konuşma yapan TOBB Samsun Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ümit Ayla, “Dijital ekonominin önemli bir boyutunu e-ticaret oluşturuyor. Elektronik alışverişe artan ilgi, firmaları satış ve pazarlama konusunda farklı stratejilere yönelmektedir.” dedi.

n11 CEO’su Wong Yong jo ise "Türkiye ve Güney Kore kardeş iki ülkeyiz. Bu ilişkileri iş alanında sürdürmeye devam ediyoruz. Türkiye’de faaliyetlerimize 2013 yılında başladık. Yaklaşık 20 bin kayıtlı satıcımız var. 55 bin aktif satıcımız var. Herkes e-ticaret hakkında konuşuyor. E-ticaret hayatımızın bir parçası olmuş durumda ve görüyorum ki Türkiye de e-ticaret alanında büyük bir potansiyel var. Kredi kartı ve akıllı telefon kullanımı çok yaygın durumda.” ifadelerini kullandı.

OMÜ-TTO disiplinler arası iş birlikleri yapmaya devam ediyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’ne projesi için talepte bulunan OMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Ergun, Samsun Teknopark firmalarından Tindie Game sahibi Çağatay Urfalı ile görüşerek projesini ve firmadan beklentilerini anlattı. OMÜ-TTO’nun disiplinler arası iş birliği oluşturmak amacıyla bir araya getirdiği akademisyen ve firma sahibi bir sonraki toplantı için tarih kararlaştırdılar.

OMÜ-TTO’dan TÜBİTAK 2219 ve 2214’te büyük başarı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi akademisyenlere verdiği destekle birlikte TÜBİTAK tarafından kabul edilen proje sayısının artması dikkatlerden kaçmıyor.

TÜBİTAK, 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı ve 2214 Yurt Dışı Doktora Sırası Burs Programı’na OMÜ-TTO tarafından destek verilen 7 proje başvurusunun 5’ini kabul etti.  OMÜ-TTO’nun düzenlediği bilgilendirme etkinlikleri ve proje uzmanlarından alınan destekler sonrasında yapılan proje başvurularında kabul oranı her geçen gün artıyor. Akademisyenlerin TÜBİTAK, AB, HORİZON gibi dış kaynaklı proje destekleri hakkında bilgi sahibi olması için gerçekleştirilen bilgilendirme toplantıları, etkili proje yazım eğitimleri ve birebir proje destekleri gerçekleştiren OMÜ-TTO, kabul edilen proje sayılarının artmasıyla birlikte projeler konusundaki tecrübe ve bilgisini bir kez daha ortaya koymuştur. 

2219 ve 2214 programlarına başvurarak projesi kabul edilen ve araştırmalarına yurt dışında devam edecek olan Ziraat Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Bülent Köse, Turizm Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Seden Doğan, Ziraat Fakültesi Arş. Gör. Emre Tunca, Mühendislik Fakültesi Arş. Gör. Mehmet Fatih Yılmaz ve Arş. Gör. Arife Şimşek’i OMÜ-TTO olarak tebrik ederiz.  

Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve OMÜ-TTO arasında iş birliği

Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi arasında TTO faaliyetlerine ilişkin yapılan iş birliği protokolü üzerine Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman Çetin Samsun Teknopark ve TTO’yu ziyaret ederek bilgi aldı.

Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak, OMÜ-TTO Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mortaş, Genel Müdür Yardımcısı Osman Özkoç ve Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Eda Beylihan Samsun Teknopark ve OMÜ-TTO’nun işleyişi, faaliyetleri hakkında bilgi verdiler. Ziyaret ve protokolden dolayı memnun olduklarını dile getiren Çetin, ‘Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve OMÜ ve TTO ile güzel bir iş birliği yaptık. Bilgi paylaşımları için teşekkür ediyorum’ dedi.

Sema Cengiz Büberci Lisesi Samsun Teknopark’ta

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları Ortaöğretim Mesleki Çalışma Programı  Bilim Zamanı etkinlikleri çerçevesinde Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Samsun Teknopark’ı ziyaret etti.

Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Bilim zamanı etkinlikleri kapsamında Samsun Teknopark’ı ziyaret ederek faaliyetler hakkında bilgi aldılar. Samsun Teknopark Ön Kuluçka Merkezi’nde öğretmenlere Teknopark’ı anlatan sunum, Samsun Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Osman Özkoç tarafından gerçekleştirildi. Özkoç sunumunda, Teknopark tanıtımı, Teknopark’ın mevcut durumu, kuluçka ve ön kuluçka merkezlerinin tanıtımı,  Teknopark’ta gerçekleştirilen etkinlik ve faaliyetlerin yanı sıra başarılı firma ve projelerden de bahsetti. Özkoç kendisine yönlendirilen sorulara cevap vermesinin ardından sözü Teknopark’ta faaliyet gösteren yazılım ve teknoloji şirketi olan Nibiru Yazılım ve Teknoloji firmasında çalışan Bilgisayar Mühendisi Alperen Öztürk’e bıraktı. Alperen Öztürk firmalarının Ar-Ge aşamasında olan ürünü mobil ultrason cihazını tanıttı ve firmasının faaliyetlerini anlattı. Ardından Accecare Yazılım şirketinden Cemre Öncel ve Burak Can Güner firmalarını tanıttıktan sonra geliştirdikleri Wink-İn uygulamasını anlatarak sözlerini bitirdi.

 Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Murat Yıldız gerçekleştirilen etkinlikten memnuniyetini dile getirirken, ‘Bütün öğretmenlerim adına teşekkür ediyorum. Bizim için güzel bir etkinlik oldu. Samsun Teknopark personeline ilgileri için teşekkür ediyorum’ dedi.

2019 yılının ilk KÜSİ Toplantısı yapıldı

Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği (KÜSİ) Platformu 2019 yılı ilk toplantısı, Samsun Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı heyeti, öğretim üyeleri, sanayiciler ve iş adamları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Osman Kaymak, Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği üçgeninde yapılacak olan tüm çalışmaları önemsediklerini ifade ederek bu doğrultuda yapılacak her türlü girişimi destekleyeceklerini söyledi.

Ardından farklı kurum ve kuruluşlar KÜSİ kapsamındaki proje ve önerilerini anlatan sunumlar gerçekleştirdi. Sunumlarda Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği’nin öneminden bahsedilirken ortaya atılan proje ve fikirlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğinin üzerinde duruldu.

Samsun okulları Teknopark’ı ziyaret etmeye devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları Ortaöğretim Mesleki Çalışma Programı  Bilim Zamanı etkinlikleri çerçevesinde Ondokuz Mayıs Anadolu Lisesi ve Canik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Samsun Teknopark’ı ziyaret etti.

Ondokuz Mayıs Anadolu Lisesi  ve Canik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Bilim zamanı etkinlikleri kapsamında Samsun Teknopark’ı ziyaret ederek Teknopark’ın etkinlikleri ve faaliyetleri hakkında bilgi aldılar. Samsun Teknopark Ön Kuluçka Merkezi’nde öğretmenlere Teknopark’ı anlatan sunumlar, Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak, Genel Müdür Yardımcısı Osman Özkoç ve  Şirketleşme ve Girişimcilik Uzmanı F. Rabia Akçatemiz tarafından gerçekleştirildi. Dr. Buğra Çolak Samsun Teknopark Ön Kuluçka ve Kuluçka Merkezleri’nden ve başarılı olan projelerden bahsederken Şirketleşme ve Girişimcilik Uzmanı F. Rabia Akçatemiz Samsun Teknopark tarafından düzenlenen etkinlik ve faaliyetlerden, Teknopark’ın mevcut durumundan ve OMÜ TTO’dan bahsetti.

İnteraktif bir şekilde ilerleyen sunumda Dr. Buğra Çolak  Ondokuz Mayıs Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından gelen soruları yanıtlayarak sözü Teknopark’ta faaliyet gösteren yazılım ve teknoloji şirketi olan Nibiru Yazılım ve Teknoloji firmasında çalışan Bilgisayar Mühendisi Alperen Öztürk’e bıraktı. Alperen Öztürk firmalarının Ar-Ge aşamasında olan ürünü mobil ultrason cihazını tanıtarak uygulamalı olarak gösterdi ve firmasının faaliyetlerini anlattı. Ardından Accecare Yazılım şirketinden Cemre Öncel ve Burak Can Güner firmalarını tanıttıktan sonra geliştirdikleri Wink-İn uygulamasını anlatarak sözlerini bitirdi.

OMÜ-TTO’dan Araştırma Görevlilerine Proje Bilgilendirme Günü

OMÜ-TTO tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde OMÜ Araştırma Görevlilerine yönelik TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı ve Proje Üretkenliği Çalıştayı  Bilgilendirme Günü gerçekleştirildi.

OMÜ-TTO tarafından düzenlenen bilgilendirme gününde projelerin üniversite için öneminden bahseden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, ‘Projelerin önemi ve üniversiteye katkıları yadsınamayacak kadar fazla. Bu sebeple üniversitemizde proje sayısını artırmak ve araştırma potansiyeline katkı sağlamak bizim amacımız olmalıdır. Yönetim olarak bunu çok önemsiyoruz ve OMÜ-TTO ile birlikte bu tarz eğitim ve etkinlikleri destekleyerek daha çok projelerin üretilmesini istiyoruz’ dedi. Ardından söz alan OMÜ-TTO Modül 2 Akademik Danışmanı Doç. Dr. Kubilay Yıldırım akademisyenlere, OMÜ-TTO’nun düzenlediği proje üretkenliği çalıştaylarının neden düzenlendiğini ve bu çalıştaylara araştırma görevlilerinin, doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımının neden önemli olduğunu anlattı. Doç.  Dr. Kubilay Yıldırım, programa katılan enstitü müdürleri ve OMÜ-TTO Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Eda Beylihan katılımcıların yönlendirdikleri soruları cevaplamasının ardından program sonlandırıldı. 

OMÜ TTO’dan akademisyenlere destek

OMÜ TTO, akademisyenlere proje, patent ve girişimcilik konularında destek vermeye devam ediyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Elif Hatice Gürkan hazırlamış olduğu projesi ile ilgili OMÜ TTO’dan akademisyen eşleştirmesi için talepte bulundu. Akademisyenlere proje ve akademisyen eşleştirmesi kapsamında da destek veren OMÜ TTO, Dr. Öğr. Üyesi Hatice Elif Gürkan’ın talebini dikkate alarak projesinde destek sağlamak üzere proje konusunun çalışma alanı içerisindeki akademisyenler ile eşleştirilmesi için çalışma başlatılmıştır.

OMÜ-TTO’dan Disiplinler Arası Buluşma Etkinliği

OMÜ-TTO tarafından birincisi düzenlenen disiplinler arası buluşma etkinliği proje fikirleri birbirleriyle uygun olan  bölümlerdeki akademisyenlerin bir araya getirilmesiyle gerçekleştirildi.

Samsun Teknopark Smartroom Ön Kuluçka Merkezinde birincisi düzenlenen disiplinler arası buluşma etkinliği farklı alanlardaki akademisyenlerin birebir eşleştirilmesi ile başladı. Eşleştirilen isimler arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Çalışkan,  OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Zeynep Uzdil, OMÜ Fen Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülya Gökalp Clarke ve OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Selim Aras, OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr Üyesi Ercan Tural,  OMÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Asuman Küçükönder ve OMÜ Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Kırbaş, OMÜ Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Özge Kılıç ve  OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Tuğrul Doruk ve Yeşilyurt  Demir Çelik Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Harun Sümbül yer aldı.

Etkinliğin ilk gününde eşleştirilen akademisyenler birebir görüşürken ikinci gününde  grup çalışması yapılmıştır. Disiplinler arası buluşma etkinliğinin ikinci gününde akademisyenler iki gruba bölünerek ilk grupta yer alan akademisyenler sağlık bilimleri ve istatistik bilimi olurken  belirlenen ikinci grup sağlık bilimleri ve mühendislik bilimleri hocalarıyla oluşturulmuştur.

Etkinlik sonrasında buluşma hakkında bütün akademisyenler memnuniyetini bildirirken Sağlık Bilimler Fakültesi Arş. Gör. Zeynep Uzdil ise, ‘OMÜ TTO tarafından düzenlenen Disiplinler Arası Buluşma Etkinliği’nden memnuniyetle ayrılıyorum. Bu tür etkinliklerin daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum’ diye belirtirken Yeşilyurt  Demir Çelik  MYO Öğr. Gör. Harun Sümbül;  ‘Daha önce  üniversitelerde benzeri çalışmalar çok görmedim. OMÜ TTO’nun bu tarz bir etkinliğe öncülük yapmasından dolayı çok memnunum. Multidisipliner çalışmaların sürekli olması gerektiğini düşünüyorum ve etkinlikten duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum.’ dedi.

PRMTAL ve Bafra Atatürk Ortaokulu öğretmenleri Samsun Teknopark’ta

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları Ortaöğretim Mesleki Çalışma Programı  Bilim Zamanı etkinlikleri çerçevesinde Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  ve Bafra Atatürk Ortaokulu öğretmenleri Samsun Teknopark’ı ziyaret etti.

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bafra Atatürk Ortaokulu öğretmenleri Bilim zamanı etkinlikleri kapsamında Samsun Teknopark’ı ziyaret ederek Teknopark’ın düzenlemiş olduğu faaliyetler ve etkinlikleri hakkında bilgi aldılar. Samsun Teknopark Ön Kuluçka Merkezi’nde öğretmenlere Teknopark’ı anlatan sunum, Samsun Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Osman Özkoç tarafından gerçekleştirildi. Özkoç sunumda Samsun Teknopark hakkında genel bilgiler vererek düzenlenen faaliyet ve etkinliklerden, sunumun gerçekleştiği Ön Kuluçka ve Kuluçka Merkez’lerinin tanıtımının yanı sıra başarılı olan firma ve projelerden de bahsetti.

İnteraktif bir şekilde ilerleyen sunumda Osman Özkoç  Bafra Atatürk Ortaokulu ve Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından gelen soruları yanıtlayarak sözü Teknopark’ta faaliyet gösteren yazılım ve teknoloji şirketi olan Nibiru Yazılım ve Teknoloji firmasında çalışan Bilgisayar Mühendisi Serhat Celil İleri’ye bıraktı. Serhat Celil İleri firmalarının Ar-Ge aşamasında olan ürünü mobil ultrason cihazını tanıtarak uygulamalı olarak gösterdi ve firmasının faaliyetlerini anlattı. Ardından Accecare Yazılım şirketinden Burak Can Güner firmalarını tanıttıktan sonra geliştirdikleri Wink-İn uygulamasını anlatarak sözlerini bitirdi.