1773 İTÜ Teknopark

1773 İTÜ Teknopark Geliştirme Bölgesi; Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kanunun 4. Maddesine göre, Bakanlar kurulunun 28.07.2022 tarih 31906 sayılı Resmi Gazete’de aldığı karar doğrultusunda 09.12.2022 tarihli 10722 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanarak hayata geçmiştir.

Üniversite-Sanayi işbirliğini önceliklendiren 1773 İTÜ Teknopark, alanında lider ortaklık yapısı ile kurulmuş olup ortaklarımız arasında;  İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Ticaret Odası, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. , Teknopark İstanbul A.Ş. , Havelsan Hava Elektronik San. ve Tic. A.Ş. , SAHA İstanbul Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği ve İTÜ Mezunları Eğitim Vakfı yer almaktadır. 

1773 İTÜ Teknopark bünyesinde oluşturulan üniversite-sanayi işbirliği ve bu işbirliğinin bir sonucu olarak ortaya çıkan projeler sayesinde fikrin projeye dönüşmesi süreci ile bu projelerden ortaya çıkacak ticari ürün ve hizmetler ile ulusal ve uluslararası alanda teknolojik bilgi birikimine; ülkemizin ekonomik ve teknolojik alanlarında gelişimine katkıda bulunmaktadır.

Vizyonumuz

Dünyada referans alınan lider teknoloji geliştirme bölgelerinden birisi haline gelmek.

Misyonumuz

  • Girişimcilerin, firmaların ve araştırmacıların, İTÜ ile birlikte ileri teknoloji ürün ve servisleri geliştirebilmeleri için en uygun ortamları sağlamak,
  • Teknoloji ekosistemiyle, İTÜ'nün dünyada lider üniversitelerinden biri haline gelmesine katkı sunmaktır.

İletişim Bilgileri

İTÜ Tasarım ve Prototip Merkezi Binası Reşitpaşa Mah. Katar Cad. No:2/41 İç kapı: 1 34469 Sarıyer, İstanbul, Türkiye

Bizimle İletişime Geçin