10. Olağan Genel Kurul Toplantımızı Gerçekleştirdik

Ekleme Tarihi 15.03.2019

Türkiye’de teknoparklar ve bünyelerinde yer alan firmaları tek çatı altında bulunduran tek ağ olan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği (TGBD)’nin 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

4 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen Genel Kurul’da %85 gibi önemli bir katılım sağlandı.

Genel Kurul sırasında kısa bir süre önce aramızdan ayrılan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Eski Genel Müdürlerinden Ziya KARABULUT da üyeler tarafından yapılan çeşitli anektodlar ile anıldı.

Genel Kurul sırasında Yönetim Kurul seçimleri de gerçekleştirildi.

Seçimler neticesinde 7 kişilik yeni yönetim kurulu belirlenirken, yönetim kurulu görev dağılımı da aşağıdaki şekilde oldu.

Hali hazırda TGBD’nin mevcut başkanı olan Faruk İNALTEKİN görevine devam ederken, yapılan tüzük değişikliği ile yönetim kurulu seçimlerinin bundan sonra 2 yılda bir gerçekleşeceği bilgisi de aktarıldı.

Teknopark yöneticilerine ve personeline sağladığı eğitimler, yürüttüğü programlar ile teknoparkların yönetim kalitesinin arttırılması ve yetkinliklerinin geliştirilmesi için katkı sağlamaya devam eden TGBD, 2019-2021 Çalışma Döneminde de yasa ve yönetmeliklerin takip edilerek ilgili öneri ve görüşlerin oluşturulması, kurumsallaşma, farkındalık artırılması, niteliksel iyileştirme gibi çalışmalar ile devam edecek.

Yönetim Kurulu:

Başkan : Faruk İNALTEKİN (Bilkent CYBERPARK Genel Müdürü)

Başkan Yardımcısı : Dr. Derya ÇAĞLAR (Ostim Teknopark Genel Müdürü)

Sayman : Prof. Dr. Serdal TERZİ (Göller Bölgesi Teknokent Genel Müdürü)

Sekreter : Yener MERCANKÖŞK (Ege Teknopark Genel Müdürü)

Üye : Prof. Dr. Erhan AKIN (Fırat Teknokent Genel Müdürü)

Üye : Doç. Dr. Deniz TUNÇALP (İTÜ Arı Teknokent Genel Müdürü)

Üye : Bilgin YAZLIK (Erciyes Teknopark Genel Müdürü)