Tübitak Marmara Teknokent Ekim 2018 Haber Bülteni

Ekleme Tarihi 26.10.2018

Chıcago Uluslararası Kuluçka Merkezi Ve Türk Ticaret Merkezi Bilgi Günü Gerçekleştirildi

24.10.2018 tarihinde TÜBİTAK Marmara Teknokent ev sahipliğinde Chicago Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Türk Ticaret Merkezi Bilgi Günü gerçekleştirildi.

Türk Ticaret Merkezi Genel Müdürü Eray Ütücü Chicago Uluslararası Kuluçka Merkezi faaliyetleri ve avantajları hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Sunumunda öncelikle EVE GROUP hakkında katılımcılara bilgi verilmiştir. EVE GROUP’un oluşturduğu ekosistem ile kuluçka merkezi içindeki tüm katılımcılara bilgi ve networke ulaşma kolaylığı sağladığını ifade etti. Ayrıca TÜBİTAK Marmara Teknokent tarafından düzenlenen Amerika Ticari Heyet organizasyonları hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından kokteyl alanında firmalar arasında ikili görüşmeler yapıldı.

GE Havacılık Türkiye Teknoloji Merkezi' Nin Yeni Laboratuvarı Tübitak Marmara Teknokent’te Açıldı

TÜBİTAK Marmara Teknokent’te faaliyet gösteren General Electric Havacılık Türkiye Teknoloji Merkezi’nin bünyesinde kurulan Katmanlı İmalat Teknolojileri Ar-Ge Laboratuvarının açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla TÜBİTAK MAM Teknoloji Serbest Bölgesin’de (TEKSEB) gerçekleşti. Açılış töreninde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra, Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, TÜBİTAK Marmara Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Ali Okur, Sanayi ve Teknoloji  İl Müdürü İlhan Aydın, General Electric Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Canan Özsoy, GE Havacılık Türkiye Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Aybüke Molbay ve General Electric’in üst düzey yönetim üyeleri sanayiciler, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

General Electric Additive tarafından üretilen ve yeni nesil üretim teknolojilerinden olan endüstriyel metal katmanlı üretim makineleri ile teknoloji geliştirme çalışmaların gerçekleştirileceği laboratuvarın açılış töreni, General Electric Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Canan Özsoy’un konuşması ile başladı. Özsoy konuşmasında laboratuvar hakkında bilgiler aktardı. GE Havacılık Türkiye Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Aybüke Molbay, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Işık’ın konuşmalarının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı konuşmada; “TÜBİTAK Öncül Ar-Ge Laboratuvarı desteğiyle kurulan Katmanlı İmalat Teknolojileri Ar-Ge Laboratuvarını hizmete açtık. Burada uçaklar için geliştirilen yüksek katma değerli türbin motor tasarım teknolojileri tüm dünyaya ihraç edilecek. Aynı zamanda bu merkez bilim insanlarımızın yurda dönüş seferberliğine katkı sağlıyor. ABD, Almanya, Hollanda ve İsviçre gibi ülkelerde yaşayan 15 Türk mühendis ülkemize dönerek burada çalışmaya başladı. 11 yabancı araştırmacı da Ar-Ge merkezinde görev yapıyor.” diyen     Bakan Varank Katmanlı İmalat Teknolojileri Ar-Ge Laboratuvarının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Açılış konuşmaların ardından Bakan Varank ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından laboratuvarın açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Bakan Varank’a General Electric Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy tarafından laboratuvarda 3D yazıcı ile üretilen bir ürün hediye edildi. Tören, Bakan Varank’ın laboratuvarda incelemelerde bulunması ile son buldu. 

ITTA Projesi Eğitimlerinin Türkiye Ayağı Gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Marmara Teknokent koordinatörlüğünde yürütülen Uluslararası Teknoloji Transfer Akademisi projesi kapsamında, Ar-Ge ve İnovasyon sektöründe nitelikli ara insan gücü yetiştirmek ve istihdam etmek amacıyla Uluslararası Teknoloji Transfer Akademisi Eğitimleri Türkiye ayağı başarıyla gerçekleştirilmiştir.

2018 Ekim ayının ilk haftası itibariyle başlayan ve 3 yıl boyunca sürecek olan Uluslararası Teknoloji Transfer Akademisi projesinde görev alacak adaylar için başvurular alınmış ve yapılan ön değerlendirmenin ardından Türkiye’den eğitime katılacak olan toplamda 5 kişi 3 yıl sürecek bu proje kapsamında 5 ülkede yüz yüze eğitim almaya hak kazanmıştır. Proje süresince gerçekleştirilecek yüz yüze eğitimlerin ilk ayağı Türkiye’de 21-26 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.     

Toplamda 5 ülkeden 24 farklı katılımcının katılımıyla gerçekleştirilen bu eğitimde katılımcılara; Ar-Ge ve Teknoloji Transferi,  İnovasyon, Girişimcilik ve Pazarlama konularında çeşitli eğitimler verilmiş olup Uluslararası Teknoloji Transfer Akademisi programının ilk ayağı olan Türkiye Eğitimleri başarıyla tamamlanmıştır.

Yüz yüze eğitimlerin ikinci ayağı olan Polonya 2019 Şubat ayı içerisinde gerçekleşecektir. Bu eğitimleri sırasıyla Slovenya, Bulgaristan ve Hırvatistan takip edecektir.

KOBİ'ler İçin Özelleştirilmiş İlk Reklam Platformunun Basın Lansmanı Gerçekleştirildi

TÜBİTAK Marmara Teknokent’te faaliyet gösteren Kuluçka firması Mellonx Medya Yazılım A.Ş.’nin TÜBİTAK'tan aldığı Ar-Ge desteğiyle geliştirdiği Türkiye'nin ve dünyanın ilk KOBİ'lere özel reklam platformu BeeAdx, TÜBİTAK Marmara Teknokent Ar-Ge Binasında gerçekleştirilen basın lansmanıyla birlikte kullanıcılarıyla buluştu.

KOBİ ve diğer işletmelerin reklam bütçelerini en doğru mecra veya ajans ile planlayabilmelerini ve gelen teklifler arasından değerlendirme yapabilmelerini sağlayan BeeAdx Reklam Platformu, yapay zeka ve machine learning gibi algoritmaları kullanıcı dostu bir ara yüz ile müşterilerine sunuyor. Böylece daha önce hiç reklam platformu kullanmamış reklam verenler dahi kolay yönlendirmeler ile doğru ajansa ve yayıncıya ulaşabiliyor.

 

Platforma ücretsiz üye olabilmek için ticari bir unvana sahip olmak yeterli. KOBİ ve işletmeler ile girişimciler kolayca reklam veren olarak web siteleri üzerinden kayıt oluşturabiliyor.

Platformun bir araya getirdiği yayıncı tipleri ise çok çeşitli. Fenomenler, sosyal medya yayıncıları, uygulama geliştiricileri, web siteleri ile yerel ve ulusal reklam ajansları (kreatif ajanslar, prodüksiyon ajansları, Google Ads/Adwords ajansları, dijital ajanslar) platforma yayıncı olarak kaydolarak onlarca reklam verenin kampanyasına teklif verebilmektedirler.

Aynı zamanda ilk yerli ajans pazar yeri olma özelliği de taşıyan BeeAdx Reklam Platformu, aynı zamanda Ar-Ge niteliği yüksek bir teknoloji olma özelliği de taşımaktadır. Platform aynı zamanda ileri uzmanlık seviyesindeki kullanıcılarının ihtiyaçlarını da göz önüne alarak ad-server özelliği de sunmaktadır.

Platform, reklam verenlerin bütçeleri ne olursa olsun en doğru mecrada o bütçeyi çıkararak elde edebileceği maksimum verimi elde etmesini hedeflemektedir. Bu amaçla da akıllı önermeler, kullanıcıların birlikte iş yaptıktan sonra birbirlerine puan vermeleri, profil oluşturarak kendilerini tanıtma imkanı gibi ek faydalar sağlamaktadır.

Saha İstanbul İşbirliği Toplantısı

8 Kasım 2018 tarihinde SAHA İstanbul Pendik ofisinde gerçekleştirilen işbirliği toplantısına       T.C. Milli Savunma Sanayi Bakanlığı’nı temsilen Sayın Mustafa Özçelik ve Sayın Hasan Hüseyin Özbenli, TÜBİTAK Siber Güvenlik Enstitüsü’ nü temsilen Sayın Mustafa Dayıoğlu ve Sayın Erkut Beydağlı, SAHA İstanbul’u temsilen Sayın İlhami Keleş, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesini temsilen Sayın Cenk Özden  ve TÜBİTAK Marmara Teknokent’i temsilen Sayın Recep Aysoy katıldı.   

Toplantıda Siber Güvenlik Teknolojileri ve İnovasyon platformunda bugüne kadar yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.       

 

 

 

İlgili Görseller